InfokasV3

artikelen

 • artikelen zoeken
 • artikeldetails bekijken
 • nieuw artikel toevoegen
 • artikel prijzen
 • artikelen vergelijken
 • artikelen selecteren
 • artikelen wissen
 • labels printen
 • speciale artikelen
 • sjabloon artikelen
 • functietoets artikelen
 • btwmix en 2ehands
 • artikellijst naar kladblok
 •  

  gebruikerzoeken
  Infobits Home pagina
  Infokas Downloaden
  E-mail :

  helpdesk(A)infokas.nl

  infokasv3 kassasoftware artikelen selecteren print deze pagina
  bijvoorbeeld: u wilt meerdere artikelen selecteren om af te rekenen

  stap 1: artikel opzoeken

  Om artikelen af te rekenen gaat u eerst naar het menu 'Verkoop'. Klik vervolgens op het zoek-icoon om de gehele artikellijst weer te geven. U kunt nu door de artikellijst bladeren of gebruik maken van de verschillende zoekmogelijkheden om de juiste artikelen te vinden (voor informatie over het zoeken naar artikelen, klik hier).

  stap 2: artikel selecteren

  Wanneer u het juiste artikel gevonden heeft, dubbelklikt u op de artikelregel of kiest u 'Enter' om het betreffende artikel toe te voegen aan de verkooplijst. U ziet nu een beeldscherm zoals hieronder, de menutitel 'Verkoop' is blauw van kleur:

  stap 3: aantal of prijs wijzigen

  Het aantal van een artikel kan gewijzigd worden met de * toets. Voorbeeld *3[enter] wijzigt het aantal in 3. Door het aantal op 0 te zetten wordt een artikel gewist: *0[enter]

  Het is mogelijk om een half of kwart artikel te verkopen. Voorbeeld een kwart van een 4-pack batterijen *0.25[enter]. Een artikel kan ook per 100 gram of kilo worden verkocht, *1.23[enter] is dan 123 gram.

  De + en - toets kunnen gebruikt worden om een aantal op te tellen of af te trekken. Voorbeeld huidig aantal =3, -1[enter], huidig aantal is nu 2.

  Om een artikel retour te nemen gewoon het aantal voorzien van een - (min)teken. Voorbeeld 4 paar sokken retour nemen *-4[enter]. De omzet en btw worden nu afgeboekt en de voorraad bijgeboekt, de klant kan ruilen door een ander artikel te selecteren of kiezen voor een tegoedbon / geld retour.

  Met de = toets (of de . op het numerieke gedeelte) kan de prijs gewijzigd worden. Voorbeeld =9.95[enter] wijzigt de prijs in 9.95 (mits de minimum prijs dat toestaat).

  Met de % toets (of de / op het numerieke gedeelte) kan er een percentage korting gegeven worden. Voorbeeld %10[enter] geeft 10% korting (mits de minimum prijs dat toestaat).

  Zie ook de pagina met sneltoetsen en het praktijkvoorbeeld.

  Korting op totaalbedrag:

  In plaats van korting per artikel kan er ook korting worden gegeven op het totaal bedrag, gebruik hiervoor de sneltoets R van afRonden. De afrond functie kan op 3 manieren worden gebruikt:
  r[enter]100[enter] : het totaal bedrag wordt afgerond op 100
  r[enter]-15[enter] : op het totaalbedrag wordt 15 korting gegeven
  r[enter]%10[enter] : op het totaal bedrag wordt 10% korting gegeven

  De korting wordt niet gelijkmatig over de artikelen verdeeld maar afhankelijk van de marge op het artikel. Voorbeeld: klant koopt Colbert + Pantalon + Shirt en krijgt op het totaal bedrag 10% korting. Het kan dan zijn dat op de pantalon 7%, op het colbert 11% en op het shirt 18% korting wordt gegeven.

  Korting op totaal in plaats van gratis artikel:

  Aktie voorbeeld: bij aanschaf van een pantalon 179 en colbert 145 een gratis shirt 25. Dit kan afgerekend worden door op het shirt 100% korting te geven. Het nadeel hiervan is dat op de omzet overzichten er verlies gemaakt wordt op de groep shirts terwijl de winst op de pantalons en colbert in feite te hoog wordt weergegeven.

  Het is beter om het totaal bedrag af te ronden met r[enter]-25[enter]. Er wordt 25 korting gegeven op het totaalbedrag, de klant betaald exact hetzelfde bedrag maar op de omzet overzichten klopt nu de marge op de groepen pantalon, colbert en shirt.

  stap 4: meer artikelen toevoegen

  Indien u nog een artikel wilt toevoegen, klikt u op het zoek-icoon om terug te keren naar de artikellijst. Zoek wederom in de lijst het betreffende artikel op en dubbelklik op de artikelregel of kies 'Enter' om het artikel toe te voegen aan de verkooplijst. Voor elk af te rekenen artikel herhaalt u dit proces.

  stap 5: selectie van artikelen controleren

  Als u alle artikelen heeft toegevoegd, controleert u de verkooplijst. Rechtsonder op het beeldscherm ziet u het totaal aantal artikelen, alsmede de totaalbedragen exclusief en inclusief BTW. Indien er nog een artikel ontbreekt, voegt u dit toe. Als u per ongeluk een verkeerd artikel heeft toegevoegd, selecteert u de artikelregel en typt u '*0' in het invoerveld of drukt u op de [DEL] toets.

  U kunt nu een klant selecteren of direct doorgaan naar betalen.

  Wanneer u opnieuw wilt beginnen en de gehele verkooplijst wilt wissen, klikt u op het icoontje 'ongedaan maken' of gebruik de sneltoets a[enter] om de verkoop te annuleren.