InfokasV3

gebruikershandleiding

 • praktijkvoorbeeld
 • sneltoetsen
 • artikelen
 • klanten
 • betalen
 • factuur print - import
 • offerte print - import
 • factuur e-mail pdf
 • dymo label
 • avery label
 •  

  hoofdmenuzoeken
  Infobits Home pagina
  Infokas Downloaden
  Infobits Helpdesk
  infokasv3 kassasoftware kassabon factuur printen mailen importeren print deze pagina
  fakturen kunnen ook worden opgeslagen als .pdf en .jpg en zelfs direct gemaild worden.

  een kassabon printen
  een factuur of pakbon printen
  een PDF preview bekijken
  van een 'oude' verkoop een bon herprinten
  de artikel afbeeldingen afdrukken
  een verkoop importeren

  van een verkoop een kassabon printen

  Door bij Instellingen - Printers - Bonprinter de print optie op 1 te zetten wordt automatisch van elke verkoop een kassabon geprint. Bij kleine bedragen is het vaak niet nodig om elke keer een bon te printen. In dat geval kan de print optie op 0 (niet automatisch printen) of 4 (print automatisch bij bedragen boven de € x.xx). Meer info over print opties op de pagina printers configureren.

  Handmatig een kassabon printen kan via de sneltoets Shift-F1 vanuit het printen scherm, door aan de functietoets F13 (Shift-F1) het commando !printbon toe te kennen kan er ook vanuit het verkoop scherm snel een (kopie) kassabon geprint worden.

  van een verkoop een factuur of pakbon printen

  Van iedere verkoop kan automatisch via de printopties of handmatig achteraf een factuur of pakbon geprint worden. Dit kan via het menu 'verkoop - printen'.
  In de overzicht lijst staan de laatste 100 verkopen met daarbij de klantnaam en de 1e regel van het memoveld. (Klik op 'Factuur Nr - Factuur' om de lijst te vernieuwen.)

  Met de sneltoets Shift-F2 vanuit het printen scherm een factuur en met Shift-F3 een pakbon geprint worden. Door aan de functietoets F14 (Shift-F2) het commando !printfactuur toe te kennen kan er snel vanuit het verkoopscherm een (kopie) factuur afgedrukt worden.

  Klik hier voor het instellen van een factuur layout.

  van een verkoop een PDF preview bekijken

  Klik één keer op een van de regels uit het overzicht en vervolgens op 'printen - factuur' voor een afdrukvoorbeeld op scherm.

  Vanuit het afdrukvoorbeeld kan de factuur worden afgedrukt, gemaild of opgeslagen als pdf bestand of afbeelding.

  Vanuit het PDF preview scherm wordt er afgedrukt via Acrobat Reader (of een ander op uw computer als standaard ingestelde PDF programma). Hierbij worden niet de InfokasV3 printer instellingen maar de standaard ingestelde printer van Windows gebruikt. Let er op dat de afdruk instelling niet op 'schalen' staat want dan wordt de pagina verkleind afgedrukt. Gebruik Shift F2 of Shift-F3 om een factuur of pakbon met de InfokasV3 instellingen af te drukken.

  Open een PDF bestand in Acrobat Reader en klik op [Bestand - Afdrukken] voor bovenstaand scherm.

  Als bij de klantgegevens een e-mail adres is ingevuld dan kan de factuur ook automatisch als pdf naar de klant gemaild worden.
  Het is ook mogelijk om van iedere verkoop een pdf naar een vooraf ingesteld e-mail adres te versturen bijvoorbeeld naar de administratie.

  van een 'oude' verkoop een kopie kassabon printen

  U kunt vanuit het klant-details scherm de lijst met verkopen aan deze klant opvragen.

  In het printen scherm staan de laatste 100 verkopen aan deze klant, bij de lite versie is dit beperkt tot de laatste 3 maanden. Selecteer de juiste regel en drukt op Shift-F1 om een kopie bon te printen.

  Als de verkoop niet op naam staat of als u een speciaal artikel zoekt dan kunt u de verkoopnummers opvragen via Beheer - Omzet - Artikel zoeken.

  Zoek bij Beheer - Omzet - Artikel zoeken op de omschrijving [acryllatex basis 2], verkoop nummers 1 en 4 komen in het overzicht. Ga naar Verkoop - Printen en vraag het PDF preview van beide verkopen om om te kijken welk verkoopnummer de juiste is. Sluit het preview scherm en druk op Shift-F1 om een kopiebon te printen.


  afbeeldingen

  Als u aan uw artikelen afbeeldingen heeft gekoppeld, dan kunt u bij een factuur ook een pagina met bijbehorende afbeeldingen afdrukken.


  importeren

  Door op een van de regels in de verkopenlijst te dubbelklikken of door het commando !importfactuur in het verkoopscherm kan een eerdere verkoop opnieuw ingelezen worden. Dit kan handig zijn als het om een identieke verkoop gaat of om een verkoop te crediteren.

  Gebruik de sneltoets v+Enter om de artikel vraag opnieuw te activeren (b.v. serienummer / kenmerk registratie)