InfokasV3

klanten

 • klant selecteren
 • klantgegevens opzoeken
 • klantgegevens wijzigen
 • klant toevoegen
 •  

  gebruikerzoeken
  Infobits Home pagina
  Infokas Downloaden
  E-mail :

  helpdesk(A)infokas.nl

  infokasv3 kassasoftware klant selecteren print deze pagina
  bijvoorbeeld: u wilt de gegevens van de klant op de factuur printen

  Voordat u de klant laat betalen, kunt u zijn/haar naam en adresgegevens opnemen in de bon of de factuur. Daarnaast kan het registreren van klantgegevens wenselijk zijn met het oog op toekomstige promotionele activiteiten. Om de klantgegevens te koppelen aan de artikelen die hij/zij aanschaft, gaat u als volgt te werk.

  Als u werkt met kortingsgroepen dan moet u eerst de klant selecteren en daarna pas de artikelen. Voor het spaarsysteem, het op rekening verkopen of het registreren van aankopen mag de klant ook achteraf geselecteerd worden.

  Selecteer eerst de artikelen die de klant wil afrekenen (voor meer informatie over het selecteren van artikelen, klik hier).
  U ziet nu het beeldscherm 'Verkoop' zoals hieronder:

  Klik nu op het icoontje 'klantinformatie' linksboven (of gebruik de sneltoets K van klant); hiermee vraagt u de gegevens op van de huidige klant. Aangezien u nog geen klant heeft geselecteerd, krijgt u een overzicht van het gehele klantenbestand in beeld:

  U kunt een klant zoeken door zijn/haar naam, adres of andere klantgegevens in te vullen in het zoekveld rechtsboven (voor meer informatie over het vinden van klanten, klik hier). Uiteraard kunt u ook door de klantenlijst bladeren.

  Selecteer nu de gewenste klant uit de lijst door op de klantregel te dubbelklikken. U komt nu weer terug in het 'Verkoop'-scherm.

  Als u klanten zoekt op postcode, dan voorkomt u 'naamfouten' b.v. zoeken op Veenstra in plaats van Feenstra. Daarnaast kunt u na een zoekopdracht op postcode snel een nieuwe klant toevoegen omdat het programma automatisch van de laatst gezochte postcode de straat en woonplaats invult. (Druk na een zoekopdracht op de sneltoets Alt+N om snel een nieuwe klant toe te voegen.)

  Klanten sorteren
  Wanneer u de klanten in de adreslijst wilt sorteren, klikt u eenmaal op de titel van de kolom. Klikt u bijvoorbeeld op 'Naam', dan worden alle klanten alfabetisch gerangschikt op naam. Klik nogmaals op de titel van de kolom om de sorteervolgorde te wijzigen van oplopend naar aflopend, en andersom.