InfokasV3

VGV FAQ

 

 • eerstehulp
 • faq
 • afromen
 • goedkoop
 • hulpopafstand
 • pcanywhere

   

 •  

  hoofdmenuzoeken
  Infobits Home pagina
  Infokas Downloaden
  Infobits Helpdesk
  infokasv3 kassa afromen en zwart geld  
  computerkassa met ingebouwde afroom en zwartgeld functie
   

  Afroomknop

  Soms, heel af en toe, dus eigenlijk bijna nooit krijgen wij de vraag:

  Heeft het InfokasV3 kassasoftware programma ook een

  - Afroom module?
  - Zwartgeld knop?
  - Hawaii / Marbella functie?
  - Afrikaanse dollar generator?

  Nee, dat hebben we niet. En als een andere leverancier wel zo'n functie heeft dan kunt u dat pakket beter niet kopen. Waarom?

  Als de belastingdienst er via (een boze werknemer van) een van de andere klanten achter komt dat er een dergelijke functie in de software zit dan is het heel simpel om, via de leverancier van de software, bij alle klanten langs te gaan die met dat pakket werken.

  In dat geval zouden wij dan bezoek krijgen van de FIOD vanwege het faciliteren van een belastingontduik / fraudefunctie en mogen wij onze klanten database (met ook uw naam erin) afstaan.

  De belastingdienst heeft de mogelijkheid om omgekeerde bewijslast toe te passen. Het is aan u om aan te tonen dat u de knop niet heeft gebruikt. Bij de software uit het voorbeeld hieronder is het gebruik aan te tonen, dus moet het ook mogelijk zijn om het 'niet gebruiken' te kunnen aantonen. Bij software met een goed werkende afroom functie is het gebruik niet te bewijzen en uw 'ik heb de functie niet gebruikt' dus ook niet.

  Voorbeeld: deze klanten kunnen allemaal rekenen op extra controle van de belasting dienst, zie het bericht van de belastingdienst en de telegraaf aan het eind van deze pagina.

   

  Advies: elk systeem en elke functie die het voor u mogelijk maakt om omzet of goederen te laten 'verdwijnen' kan ook door uw personeel worden gebruikt.

  Als uw voorraad systeem het toestaat dat uw artikelen buiten de kassa om de winkel verlaten hoe weet u dan hoeveel er via diefstal verdwijnt?
  Als u bij het afrekenen de kassa aanslag niet bevestigt zolang de klant niet om een bon vraagt en zo omzet laat verdwijnen dan kan uw personeel dat ook!

  Lekkage via personeel zit op 40% van de totale diefstal en dat is niet alleen de greep in de kassa en privé gebruik maar ook het zogenaamde 'Sweethearting' (goederen gratis of met veel korting aan familie, vienden en kennissen meegeven).

  Diefstal kost meer dan de belastingdienst, zorg voor een waterdicht voorraad systeem, gebruik de minimum prijs functie en betaal van de extra winst (diefstal = verlies) uw belastingaanslag!


  bron: www.belastingdienst.nl
  datum: 15 april 2010
  titel: FIOD verricht arrestaties om fraude met kassa's
  link: http://www.belastingdienst.nl/belastingconsulent/nieuwsbrief/nieuwsberichten/2010-04-15-02_kassa.html

  Opsporingsdienst FIOD heeft gisteren een man en een vrouw opgepakt op verdenking van grootschalige belastingfraude met kassasystemen.

  De man werkt bij een bedrijf in Almere dat kassasystemen levert waarin een verborgen 'afroommodule' aanwezig is.

  Met deze module kan de kassagebruiker een deel van de gemaakte omzet afromen. Het vermoeden bestaat dat de afgeroomde omzet in de miljoenen euro’s loopt. De werking van de module werd ontdekt door digitale experts van de FIOD, waardoor de afgeroomde omzetten alsnog zichtbaar gemaakt kunnen worden.

  De gearresteerde vrouw is bedrijfsleidster van een horecabedrijf in Amersfoort, dat gebruik maakte van de afroommodule. Met het afroomsysteem werd belasting ontdoken en valsheid in geschrifte gepleegd, zo vermoedt het Openbaar Ministerie (OM).

  De FIOD heeft onder andere doorzoekingen gedaan in woningen in Eerbeek en Huizen en in bedrijfspanden van de leverancier in Almere. Daarnaast zijn bedrijven van zijn klantenkring in onder andere Apeldoorn, Zutphen, Amersfoort, Barendrecht, Bergen (N-H), Deurningen, Doetinchem, Oldenzaal en Vlissingen doorzocht. Daarbij is administratie in beslag genomen en zijn digitale gegevens vastgelegd. Ook zijn 3 kluizen, sieraden en € 50.000 in beslag genomen.


  bron: www.telegraaf.nl
  datum: 23 maart 2011
  titel: Coffeeshop knoeit met omzet door Bart Mos
  link: http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/9340827/__Coffeeshop_knoeit_met_omzet__.html

  UTRECHT - Een derde van alle coffeeshops in Nederland pleegt belastingfraude door de verkopen van softdrugs op de kassa’s terug te draaien. Hun kassasystemen zijn zelfs voorzien van een geheime ’afroomknop’. Op deze manier steken de drugscaféhouders jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan omzet zwart in hun achterzak.

  Manipuleren Belastingsdienst

  Dit blijkt uit een steekproef van de Belastingdienst in een onderzoek naar fraude met kassasystemen door winkeliers. De fiscus ontdekte dat vooral coffeeshophouders erg bedreven zijn in het sjoemelen met hun omzet. Zij fraudeerden twee keer zo vaak (31%) als andere winkeliers (15%). Met name het ontbreken van zicht op inkoop van softdrugs, maakt het frauderen in deze sector relatief makkelijk, meent de fiscus.

  Vier coffeeshops uit de steekproef bleken sinds 2008 maar liefst acht miljoen euro aan inkomsten te hebben verzwegen. In totaal telt Nederland ruim 650 legale drugscafés. Maar ook een sauna, restaurant en snackbar bleken zeer actief met het ’terugdraaien’ van hun kassa’s.

  Aanleiding voor het onderzoek vormde de aanhouding van medewerkers van kassaleverancier De Haan uit Almere, vorig voorjaar. Het bedrijf levert kassasystemen waar een verborgen ’afroommodule’ ingebouwd zit, zodat klanten in staat worden gesteld om te frauderen. De module werd door betrokken winkeliers ’vakantieknop’ of ’Marbellaknop’ genoemd. Tegen firma De Haan en enkele klanten loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek.

  Inkeerregeling

  Om het afromen van kassasystemen een halt toe te roepen, komt de Belastingdienst vandaag met een ’inkeerregeling’ voor omzetfraudeurs. Sjoemelaars krijgen tijdelijk korting op hun boete, mits zij zich spontaan melden bij de fiscus. Doen zij dit niet, en lopen zij later alsnog tegen de lamp, dan bedraagt de boete honderd procent van de verzwegen omzet.

  „Ik zou het wel weten, als ondernemer”, zegt projectleider Frank van Heusden van de Belastingdienst. „Aangezien we klantenbestanden gaan controleren bij leveranciers van kassa’s die afroommodules bevatten, komen we sjoemelaars in principe altijd tegen. Bovendien kunnen we de verwijderde omzetten in hun kassasystemen altijd weer zichtbaar maken.”Kijk voor een demonstratie van de geheime afroomknop door de Belastingdienst op Telegraaf.nl