InfokasV3

klanten

 • klant selecteren
 • klantgegevens opzoeken
 • klantgegevens wijzigen
 • klant toevoegen
 •  

  gebruikerzoeken
  Infobits Home pagina
  Infokas Downloaden
  E-mail :

  helpdesk(A)infokas.nl

  infokasv3 kassasoftware klant toevoegen print deze pagina
  bijvoorbeeld: u wilt de gegevens van een nieuwe klant bewaren

  Komt een klant nog niet in uw klantenbestand voor, dan kunt u een nieuwe klant aanmaken. Ga naar menu 'Adres' en klik op het icoon 'Details'. Op het beeldscherm worden nu de gegevens getoond van de eerste klant van uw databestand:

  Klik op het icoontje 'Nieuwe klant toevoegen' (of gebruik de sneltoets Alt+N). Typ eerst de postcode in het postcode veld en klik op de knop 'Zoek straat...' ernaast. Klik op OK, het veld huisnummer is nu actief. Om gegevens te kunnen uitwisselen met het TNT rembours pakket moeten huisnummer en huisnummertoevoeging in aparte velden staan.

  Vul ook nog de naamgegevens van de klant in en pas eventueel het klantnummer aan. Op pagina 2 en 3, toegankelijk via de icoontjes '2' en '3' bovenaan het scherm, kunt u nog meer klantgegevens invoeren. Klik ten slotte op het icoontje 'Opslaan' (of gebruik de sneltoets Alt+O) om de gegevens van de nieuwe klant te bewaren.
  Vul zo mogelijk ook het e-mail adres en de geboortedatum in, deze kunt u later gebruiken bij het mailen.

   

  Op pagina 2 van de klant details kunt u betaalgegevens invoeren:

  Betaal code, hier kunt u de standaard betaalwijze van de geselecteerde klant instellen, 1 (kas (contant)) is standaard. Door de betaalcode op 21 te zetten kan de klant op rekening kopen ook al is de verkoper daartoe niet bevoegd.
  Zie ook betaalwijze selecteren.

  Limiet, stel hier een limiet in. Als het totaal openstaande bedrag (huidige verkoop + eerdere nog openstaande aankopen) boven dit limiet bedrag uitkomt, volgt er een melding zodra er op rekening wordt verkocht.

  Bij Openstaand ziet u het huidige openstaande bedrag van de geselecteerde klant.

  BTW nul tarief, bij buitenlandse klanten (intracommunautaire transacties) kunt u BTW vrij leveren. U moet de klant eerst selecteren en daarna pas de artikelen.
  Let op: lever alleen BTW-vrij uit na overleg met de belastingdienst en/of uw accountant.

  Afhankelijk van de gekozen lay-out wordt het BTW-nummer van de klant op de kassabon en/of factuur geprint.